In den beginne..

Gebeten door de microbe hond, en dat sedert mijn eerste ademteug, is er voor mij niets spannender dan onze “Partners with a Wet Nose”. Toen ik, als jonge dame, het besluit nam om samen met mijn ouders een Border Collie Kennel op te richten, gebaseerd op gezondheid, schoonheid en werklust, had ik geen idee waar dit hele verhaal me naartoe zou zeilen.

Sookie en MJ

Onder de naam ‘from Aest Eloriel’ ( Elfs voor ‘Als de Sterren ontwaken boven het Woud’ ) werden er puppies geboren die in alle takken van de hondensport uitblinken, alsook hun beste pootje voorzetten op internationale schoonheids-wedstrijden.

Het moet nogal boeiend zijn, want spoedig begeleiden ons verschillende puppy-baasjes op wedstrijd of training, just for fun. Eens die show-lucht opsnuiven. Het blijkt bij enkelen een succes en wat zijn we fier op onze ‘kids’ en hun baasjes! Voor ons zijn het allemaal kampioenen!

 

Pawsitively

Als geboren en getogen leerkracht ( Grootmama – mijn oprechte dank! ) zit het lesgeven gewoon in mijn bloed en doe ik niets liever dan de informatie die ik vergaard heb door te geven. Puppyeigenaars kwamen vaker en vaker op visite om gebruik te maken van onze accommodatie of om een tool uit te lenen. Collega-fokkers klopten aan om ons socialisatie-speelgoed, op wedstrijd werden we aangesproken of we nog wat tips hadden voor een betere tentoonstelling en van Border Collies doorheen het land kwamen bezorgde baasjes vragen of wij hun konden helpen met het vacht-onderhoud van hun schat.

Het werd allemaal een beetje veel, te tijdsintensief, maar ook te leuk om te laten schieten… Pawsitively werd geboren!

 

Doorheen 2017 werden alle plannen opgemaakt en ons huisje dat we aankochten ingericht voor onze droom. Nu wij de laatste hand leggen aan ons droomparadijs, is ook het officiƫle kantje van ons verhaal van start gegaan. Nog even en wij kunnen de eerste lezingen en workshops aanbieden.

Zodat onze informatie accuraat en up-to-date blijft zijn life-long-learning een must. In binnen- en buitenland staan wij op symposia en bijscholingen zodat wijzelf ons en onze cursisten kunnen voorzien van de beste zorgen.

Pawsitively?

Pawsitively kan je uiteraard opsplitsen in Paws ( poten ) en Positively ( op een positieve manier ). Wij willen op een positieve manier werken met en voor onze honden. Positief wil niet zeggen dat alles door een rozen brilletje gezien moet worden.. maar dat er constructief ergens naartoe gewerkt wordt.
Ecologisch, economisch en met respect voor onze medemens en medehond, leren uit het verleden, zodat we samen streven naar een mooie toekomst.


Momenteel concentreren wij ons op het ontwikkelen van workshops en het organiseren van lezingen rond de thema’s voeding, gezondheid, spelen en verzorgen. Ons doel is het boeiende sprekers aan te trekken voor zowel fokkers alsook particulieren. De thema’s zullen enorm uiteenlopen van fitness, voeding, tot genetica en drachtkunde.

Eens onze locatie een volledige opknapbeurt heeft gekregen kunnen ook de Confirmation Training van start gaan alsook dat er gebruik gemaakt kan worden van ons Grooming Center.

Zomer 2019 hopen wij ons Hydro-Dock te kunnen openen.

PAWSITIVELY TEAM